24/08 - Picknick in Museumpark en bezoek aan Mercatormuseum

Zaterdag 24 augustus 2019 vanaf 11 uur

Zes maal per jaar bieden onze reisvoordrachten u de mogelijkheid verre landen en streken beter te leren kennen. Maar kent u ook de pareltjes in onze eigen stad?
 
Het Mercatormuseum in Sint-Niklaas onderging de laatste jaren een ware metamorfose. Zowel de afdeling Oude Cartografie als de afdeling Moderne Cartografie werden helemaal herwerkt tot een aangenaam, modern en interactief museum. De hemel- en aardglobe van Mercator zijn topstukken.
Het aanpalend parkje is een rustige, intieme plek met veel groen in het centrum van de stad. Een unieke stek om een picknick te houden zonder verre verplaatsingen te moeten doen.
 
Op zaterdag 24 augustus biedt vtbKultuur Sint-Niklaas u de mogelijkheid tot een geleid bezoek aan het Mercatormuseum. Nadien bieden we u graag een aperitief aan.
Vermits deze activiteit plaats vindt in het kader van de vtbKultuur-picknickt-actie is er nadien ook nog de mogelijkheid om in het parkje voor het museum uw zelf meegebrachte picknick te nuttigen  (voor wie dit wenst).
 
Programma:
11 uur geleid bezoek aan het Mercatormuseum, Zamanstraat 49D te Sint-Niklaas (ingang via museumpark).
 
12u30: aperitief aangeboden door vtbKultuur St-Niklaas
 
13 uur (voor wie dit wenst) picknick in het parkje voor het museum: breng zelf uw picknick mee, wij zorgen voor water, wijn en fruitsap.

Praktisch: 
Voor de goede gang van zaken weten we graag met hoeveel we zullen zijn: wil dus inschrijven door storting/overschrijving van 10 euro/persoon (leden vtbKultuur en VAB), 12 euro (niet-leden) op rekening BE51 4139 2119 0162, KREDBEBB, van VTB-VAB-afdeling Sint-Niklaas, voor maandag 19 augustus.
Betalingsdatum geldt als inschrijvingsdatum.
Er zijn slechts 25 plaatsen: snel wezen is de boodschap.
 
Na dit bezoek aan het Mercatormuseum bent u ongetwijfeld nooit nog het noorden kwijt!

Meer weten over vtbKultuur Sint-Niklaas? 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x